Gamla minnen

2014-08-29 @ 14:06:26
Ingen vila blev det igårkväll, Nicolina som jag inte sett på evigheter råkade vara här i stan så blev att åka dit och träffa henne, skoj!
Andra skoldagen avklarad, bara en lektion och sedan ett kort möte med tutorerna, snart blir det jobb och sedan skall helgen spenderas med min underbara Jimmy<3, trevlig veneziansk!

Första skoldagen och Sheinside

2014-08-28 @ 15:39:56
Så var första skoldagen avklarad och det känns som om hela huvudet skall spricka, (iochförsig delvis beroende på den ihållande huvudvärken, men en sjukt intensiv första dag gör ju det inte bättre) info, info, info om alltmöjligt, 1000 saker som man skall försöka komma ihåg och hålla reda på, lika många frågetecken. Nåja, det blir väl bättre med tiden, skönt med kort dag imorgon och sedan helg, jobbar min sista dag imorgon också. Efteråt satte jag mig på cykeln och åkte hem i racerfart, nästan lite skönt att cykla hem som oväxling, i höstvädret, med vinden i håret. Blev en cykeltur med hunden också och nu har jag precis kommit hem från posten, hämtade ut ett paket från Sheinside, 2 härliga tröjor och en topp, alla passade, love them.
Nu blir det att äta något och sedan bara vila hela kvällen, phuu.

Spotlight

2014-08-27 @ 21:08:53
Kommit hem från stan för en stund sen, var dit en sväng för att kolla om man skulle råkat hitta någon vinterjacka på spotlightrabatt, det gjorde jag (telefonen ljuger, den är mer vinröd egentligen) och fick med mig en urmysig halsduk i samma veva också. Imorgon är första dagen i ny skola, blandade känslor, men nog blir det bra ska jag väl tro. Nu blir det att äta något smått och sedan i säng, blev inte mycket sömn inatt så skall försöka få sovt ett par timmar inatt iallafall, gonatt!

Lite nytt en tisdag

2014-08-26 @ 11:31:00
Igår blev jag bara så trött på håret, solblekt och över 3 cm utväxt, så slängde i lite färg. Blev aningen mörkare än jag tänkt mig, but still like it!
Denna dag började med sovmorgon, cykeltur med hunden och nu blir det att fixa ihop en hemlagad hamburgare som skall mumsas på medan jag kollar det senaste avsnittet av Under the dome, tjolahopp, ha en trevlig tisdag!

Måndag, ledig dag och födelsedagsbarn!

2014-08-25 @ 16:11:19
Ett födelsedagsbarn har vi i huset idag, Teddie blir hela 4 år idag! Det "firades" med vaccinering imorse, kul födelsedagspresent det, nåja, han märkte inte ens något när han blev stucken i baken, trots att det var 5 olika vaccin och ett gjorde att det skulle svida ganska ordentligt, lilla clownen också..
Har varit via loppis och sedan till stan en sväng idag också, handlade lite skolmaterial, det börjar närma sig nu!

En tur till Kokkola

2014-08-23 @ 14:56:31
Blev en tur till Kokkola imorse, hittade ett och annat och från och med nu ålägger jag mig själv med shoppingförbud för en låååååång tid framöver. Känns som jag håller på att utveckla ett beroende, gaah, jag håller på att bli en shopaholic.
För stunden har jag inga planer, kanske blir en promenad med hunden om en stund och sedan kolla om min underbaring vaknat och vill hitta på något, trevlig helg!

Så var det fredag

2014-08-22 @ 11:11:33
Titta vad jag hittade i postlådan imorse, en egendesignad skolkalender från personligalmanacka.se!
Har stigit upp för en stund sen, har hunnit vara ute med hunden, bokat vaccinationstid åt honom, nu skall jag äta något och sedan iväg och föra lite mer saker till loppisbordet. Och lite senare blir det att jobba en stund. Ha en fin fredag!

Dagens sötsak

2014-08-21 @ 13:25:00
Denna lilla filur har jag haft på besök idag, en ursöt liten 4-månaders dvärgpudel som skulle få en kortare frisyr.
Sedan måste jag ju bara också visa vad som numera pryder salongsdörren, en liten Teddie i träversion;

Hemma igen..

2014-08-18 @ 20:49:40
..och jag lever, får se bara om jag överlever morgondagens högst troligen uppdykande grymma träningsvärk.
Bra gick det, lite halvpanik bara när jag kommer dit och märker att jag skall rida storhäst, som heller inte är färdigt iordningställd, jag som varken skött om och ställt iordning och inte heller ridit storhäst på, ja, kanske en sisådär 6 år? Som tur var det ändå en som jag ridit som yngre och ett stall som jag är bekant med sen barndomen, så efter lite runtvandrande och lite funderande löste sig det också. Och efter att inte ha ridit storhäst på ca 6 år och sedan det första man gör är att rida en lektion innehållande bl.a. galoppfattning från skänkelvikning var väl en liten utmaning det också, hejhå, men roligt var det iallafall.
Nu tror jag det blir att krypa ner under täcket, tror jag skall leta fram lite flera också, ingen värme i huset idag, brr, och kolla tv resten av kvällen, gonatt!

Måndag

2014-08-18 @ 13:43:00
Måndag, ny vecka och mindre än 2 veckor kvar tills skolan börjar, ujuj. Skall väl bli roligt med ny skola och nya människor, men känns samtidigt lite..hm ja, jag vet inte, kanske lite skräckblandad förtjusning?
Idag känner jag mig lite seg, säkert det trista vädret som påverkar en. Har iallafall varit iväg en sväng till stan för en stund sen, en skön och mysig tröja och ett par nya svarta Dr. Denims fick följa med hem. Var via loppis och bokade bord också, så nu skall jag fixa ihop och märka lite grejjer. Resten av dagen blir det väl mest lite slappande, hundpromenader, skall försöka hinna ta några nya bilder och uppdatera hundhemsidan lite grann och ikväll skall jag iväg och rida för andra gången detta år, wish me luck.

Agility

2014-08-17 @ 14:21:00
Idag blev det en tur via träningsplanen för att kolla på och fota agilitytävlingar!

Klipp, klipp, klipp

2014-08-14 @ 16:45:00
Idag är det en hundig dag, en Bichon har klippts (ursöt blev han efteråt!), en utrustningsbox har inhandlats och ikväll blir det rallylydnadsträningar!

Utökat samlingen

2014-08-13 @ 13:59:00
Oh, vad jag älskar att få hem eller att hämta ut paket. Idag har min klipputrustnings-samling utökats, 3 nya maskinbett och en sax. Bettsamlingen börjar vara komplett, ett 3F och en 6:a kunde vara intressant ännu, men det är sådana som jag väldigt sällan skulle ha behov av så det får isåfall bli någon gång senare i framtiden.

Måndag åter igen

2014-08-11 @ 21:10:15
Den nya veckan har inletts med produktfotografering, så min eftermiddag/kväll har ägnats åt redigering och genomgång av bilder i massor. Roligt med lite omväxling på fotofronten.
Några stora planer för veckan har jag inte, blir någon hundklippning, lite jobb och umgänge med min underbaring till pojkvän <3. Ha en fin vecka!
 

En fredag

2014-08-08 @ 11:02:34
Dagarna rullar på, har jobbat lite grann, klippt en del hundar, slappat och i onsdags var jag iväg på en ridlektion, och det måste jag säga inte var det smartaste jag gjort i mitt liv. Att efter många, många år, sätta sig upp på en häst och rida en timme i en grupp för erfarna ryttare i 27 graders hetta. Igår och idag går jag runt med träningsvärk x 1000, ont i hela kroppen, förstår inte hur jag skall orka jobba idag. Nåja, kanske jag överlever, förhoppningsvis får jag träffa min Jimmy<3 senare och så är dagen räddad.

Dagens fynd

2014-08-08 @ 10:47:51
Dessa damp ner i postlådan idag, är i full gång med att förbereda mig inför hösten och vintern. Hittade dem überbilligt eftersom det inte är säsong för vinterskor just nu, jag var ändå i behov av ett par skor till hösten/vintern så lika bra att slå till, vilket fynd!

Ny väska

2014-08-05 @ 11:14:00
Hämtade ut denna vid posten nyss. Kärlek vid första ögonkastet, kunde inte motstå att klicka hem den. Har ingen annan ryggväska i min ägo just nu, så ett helt onödigt köp var det väl inte, kommer säkert vara bra att ha sedan när skolan börjat. Brukar få så ont i ena axeln till sist av att gå runt hela dagarna med en fullproppad axelväska, nu kan jag variera lite :3

Fredag!

2014-08-01 @ 12:48:00
Det är fredag och snart helg, bra väder ute och jag har kort jobbdag, woho, det är en bra dag idag.
Gårdagen spenderades i fina vänners sällskap, slängde mig ganska omgående på sängen när jag kom hem och började denna dag med sovmorgon. Har precis tränat hunden lite grann och skall nu bara slappa lite och fixa något att äta innan jobbet och efteråt vill jag hitta på något med min bästa Jimmy<3. Ha en fin helg!


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD