Vecka 44

2014-10-30 @ 19:50:00
I måndags var sista dagisdagen, tisdag och onsdag lediga dagar, tisdagen spenderades med min Jimmy<3 och igår passade jag på att klippa vovven, åka in till stan på en massa ärenden, var via loppis också och ställde i ordning ett bord och tog sedan med mig hem utav min favorit i snabbmatsväg. På kvällen blev det att träffa Jessica som är hemma från Paris och hälsar på. Och så denna dag då, första dagen tillbaks i skolan på en mindre evighet, blev dock att visa praktikfilmerna bara. Åkte sedan tillbaka lite senare för att jobba på ett grupparbete och så bar det av till Optima efter det för att gå på föreläsning om projekten "Hippy" och "FHille", med bl.a. föreläsare från New York, intressant!

24.10.2014

2014-10-24 @ 20:25:00
Fredag, första snön har kommit och jag är helt klar med körkortet. Halkbanekörning idag då, men mer krävande var det nog att köra hem sen när det hade frusit på ordentligt på vägarna. När jag kom hem blev det en lång och varm dusch och nu går kvällen i studerandets tecken med idol surrandes på i bakgrunden, har äntligen kommit igång lite med ett slutarbete till en kurs, fått ihop en sida hittils, woho, eller så inte, många kvar ännu..

Tjugotredje oktober

2014-10-23 @ 20:32:52
Igår blev håret mitt bra mycket kortare, känns aningen ovant.
Min nästsista dag på dagis idag, blev skogsutflykt på närmare 3 timmar imorse, höll på att sådär halvt frysa ihjäl fastän jag hade packat på mig massvis med kläder, så nu sitter jag här med en dunderförkylning. Sista dagen på måndag, kommer nog sakna de små liven!

Mitten på veckan

2014-10-22 @ 22:26:00
Tjohi, tjohej, ytterligare en dag på dagis, idag passade jag på att utföra min ena praktikuppgift, nämligen att hålla sagostund och bli filmad. Ytterligare en dag kvar denna vecka och sedan tillbaka på måndag. De flesta av barnen är krassliga och nu känner jag också att jag börjar bli rejält förkyld, usch, får inte bli sjuk nu, måste ju överleva fredagen på halkbanan!

Vecka 43

2014-10-20 @ 21:01:48
Första dagen på praktiken avklarad, hejochhå! Skojigt, men samtidigt så mycket mer liv och fart än jag är van med, heh, så har sovit som en stock nu under kvällen. Började kolla igenom mina deadlines när jag vaknade, börjar vara runt 10 stycken som kommer krypande, nåja, några av dem är jag klara med, men ändå. Något annat värt att poängtera (eller så inte!?), är att jag på onsdag kommer kapa av mig sisådär halva håret, snyft, mitt någotsånär långa hår, men det har igen börjat bli så tunt, så tunt, blir att testa något helt nytt istället.

Fredag!

2014-10-17 @ 19:05:00
Oj, vad dagarna flyger förbi, plötsligt är det fredag!
Denna dag har jag mest sprungit runt på stan, skaffat mig en ordentlig vinterjacka. Har också bläddrat runt bland alla mina gamla barnböcker och hittat några att ta med till praktiken, spänningen stiger.
Resten av denna dag blir det att kolla serier medan jag väntar på att Jimmy<3 slutar jobbet!
 

Allergier

2014-10-16 @ 15:53:24
Resultaten från USA kom idag, vovven min är allergisk för hela 26 olika saker. De flesta av dem är dock olika träd-,gräs-, och busktyper som inte ens existerar i norden, men också för dammkvalster, myggor och olika födoämnen. Hur pass mycket man skall tro på resultaten vet jag inte, hittils har han inte haft särskilt mycket symptom, men har iallafall varit iväg och handlat allergischampo och nytt foder, hoppas det hjälper!

Morgonpromenad

2014-10-15 @ 12:21:00
Äntligen lite bättre väder, riktigt mysigt höstväder och det firade vi med morgonpromenad ute i skogen. Teddievovsen sprang runt i raketfart så alla löven yrde omkring honom, höstlycka.
Nu blir det att fixa ihop lite mat och sedan gräva ner sig i skolarbeten.

Tisdagsfunderingar

2014-10-14 @ 11:06:00
Nämen kolla vad som dök upp i postlådan nyss, denna gången gick det snabbt. Beställde den första för ett tag sen, men när den kom var den mer rosa än jag tänkt mig, så beställde efter en svart också, så härliga, små och smidiga men ändå så rymliga.
Jaja, helgen spenderades med min underbara Jimmy<3 och igår blev det att påbörja sista skedet i bilskolan med bedömningskörning, så skönt att ha det över, nu väntar bara halkbanan. Denna dag blir det att klippa hund och sedan ska jag försöka hinna iväg till stan på några ärenden och inhandla ett och annat inför praktiken, märkte plötsligt att jag inte äger ett endaste par gummistövlar, ops.

Höstlov!

2014-10-09 @ 21:29:00
Hejsanhoppsan, från och med idag har jag höstlov och därefter blir det praktik, nästan 3 veckor innan vi ska tillbaks till skolbänken, i slutet av vecka 44, härliga tider. Skall väl passa på att få några arbeten gjorda under nästa vecka och så blir det att fixa sista skedet i bilskolan, hu då.
Gårdagen spenderades vid Moody på Lär dig sitza-sitz, skojskoj, och denna dag har utöver en rätt lugn skoldag tillbringats med min megasuperduper-underbara pojkvän<3 och fortsätter nu med serietittande, so long!

Första oktober

2014-10-01 @ 18:20:00
Igår hade vi lång dag, men den flög bara förbi, enbart praktiska övningar. På förmiddagen avslappning och på eftermiddagen gruppdynamiska övningar, en riktigt skoj dag. På kvällen blev det lägenhetsvandring, gissa om man var mätt sedan att ha blivit bjuden på något gott hos allihop.
Idag däremot har jag varit ledig, klippt sötnosen ovanför, vilken goding!
Hade tänkt bänka mig med något ätbart framför senaste Under the dome-avsnittet, men märkte nyss att det inte finns fler säsonger för tillfället, snyft, min tisdagstradition..


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD