Trettionde juli

2015-07-30 @ 13:21:31
Oj, hjälp, nu är nästan juli slut redan! Denna sommar blev väl inte riktigt som förväntat, jag har inte gjort något särskilt, inte en enda gång har jag legat på någon strand eller badat, men det är väl heller inte så konstigt med detta väder, sommaren tog ju slut innan den ens börjat, uff! Idag har jag åter igen börjat dagen med hundklippning, dagens första kund är nu avklarad, ett litet tovtroll som skulle få en ordentligt kortare frisyr och här näst blir det en pudel!

Att krympa en hund

2015-07-28 @ 14:18:00
Säg hej till Lorenz! Denna coola kille skulle bli av med all tjock päls, och under allt lurv dolde sig en betydligt mindre hund, så otroligt söt tycker jag han blev också!

Torsdag

2015-07-23 @ 16:59:04
Huh, vilken kuslig torsdag, en sväng hann jag gå på stan för en stund sen innan regnet och åskan bröt ut. Så mycket annat speciellt har jag inte gjort idag, fast något annat värt att nämna är nog världens godaste (taco)hamburgare som vi knåpade ihop tidigare idag, så gott så, bäst hittills! Här näst skall jag kura ner mig i soffan medan jag lyssnar på regnet som smattrar utanför. 

Senaste dagarna

2015-07-22 @ 20:56:00
Såhär har de senaste dagarna sett ut! Lite kalasande har vi hunnit med, Jimmys ena syskonbarn hade treårskalas. Och oj vad jag älskar att handla baby/barnsaker, jag kan stå i evigheter ock titta och känna på babykläder eller bläddra i barnböcker hur länge som helst för att kolla vilken bok som skulle bli mest uppskattad,  ifall den har tillräckligt med kreativa och intressanta element i sig o.s.v. Hur skojj! Tänk då man får börja handla sånt åt sig själv, men det lär nog dröja ett tag ännu. Någon hund har jag också hunnit med, hade en helt underbar blandras här om dagen! Idag har jag varit ganska utmattad och mest sovit hela dagen förutom ett kotipizzabesök på förmiddagen, vaknade dock till liv till kvällen och tog en promenad med Teddie till hamnen och gick och kollade på match show en stund också. Två dagar kvar nu bara, såå skönt det skall bli att få sova ut lite!

Lite somrigt iallafall

2015-07-17 @ 15:16:21
Lite mer somrigt har det ju varit de senaste dagarna iallafall, terasshäng i dagarna två har det blivit, riktigt varmt var det att sitta ute där då. Satt ute med Pia och Ingemo och planerade i onsdags, rätt mycket fick vi ändå gjort, spännande, spännande! Och så kul att träffa klasskompisar igen! Igår var vi ett litet gäng på 4 stycken ute också och lagade och åt massor av god mat, så trevligt så! Idag har jag som vanligt jobbat och klippt en vovve också, endast en vecka kvar nu på det andra jobbet. Det här med så tidiga morgnar har nog inte varit riktigt min grej, jag lyckas inte somna i tid, idag gick jag verkligen runt som en zombie hela morgonen. Så nu tror jag allt det blir en liten tupplur här näst!

Fjortonde juli

2015-07-14 @ 19:12:00
Fjortonde juli, men ingen direkt sommarvärme, nästan så jag fick skrapa framrutan på bilen imorse (!). Har jobbat, motionerat hunden och varit till Skorpan idag. Dagens mående är sådär, förutom tröttheten och huvudvärken som är på väg har jag haft så grymt ont i magen idag, ett tag skulle jag bara velat lägga mig ner på golvet och dö lite grann imorse, som tur var var jag nästan precis klar på jobbet då. Tror jag får lov att testa något nytt i matväg nu, FODMAP kanske vore något, eller så bara glutenfritt? Nåja, nu skall jag ut med vovven på en promenad igen, hoppas på en bättre dag imorgon, hejs!

Vecka 29

2015-07-13 @ 17:19:00
Äntligen en vecka med lite mer program, idag har jag förutom morgonpasset klippt denna sötsak och efteråt blev det ett cafébesök med några vänner, imorgon igen också med några andra vänner. På onsdag blir det att träffa två klasskamrater för att planera lite inför tutoruppdraget och på torsdag ännu en träff med lite fler vänner, skoj!

En liten skollängtan

2015-07-10 @ 21:17:00
Någon kanske tycker jag är galen nu, men jag måste nog nästan säga att jag längtar lite grann tills studierna börjar igen. Men det är väl nog mest gemenskapen jag saknar, alla härliga klasskamrater som ofta är pigga på att hitta på något och som verkligen bryr sig om varandra, miss u guys!!
Ja, så kommer ju vi, ett litet gäng på 4 stycken, vara tutorer också, det är något som känns väldigt kul och spännande. Hittils har jag redan skapat ett par halarmärken, en karta till en stadsrundvandring, programschema och sitter som bäst och knåpar på en kom ihåg-lista inför en planeringsträff i nästa vecka, eeheh, lite överentusiastisk kanske!?

Welsh springer spaniel

2015-07-09 @ 21:56:46
Denna goding hade jag idag som skulle putsas upp en aning, så sjukt söt och gosig! Vore de inte så väldigt flamsiga skulle det nog vara något utav en favoritras för mig. Nu blir det sovdags för min del, har inte vant mig vid de tidiga mornarna så går lite på sparlåga just nu, huh, någon morgonmänniska är jag inte, 2 veckor kvar bara dock så nog skall jag väl överleva. Fredag imorgon äntligen, får se vad som händer då, månne det bli en Haparandatur?

Vovvar i massor

2015-07-09 @ 12:22:08
Dessa två sötnosar hade jag på besök igår, en ny Lagotto också och en ljus sådan, ursöt! Idag blir det en Springer spaniel och imorgon ännu en till Lagotto!

Sjunde juli

2015-07-07 @ 18:28:29
Jobb tidigt från morgonen som vanligt, uschadåda vad konstigt det var att gå och lägga sig igårkväll och att stiga upp imorse utan min Jimmy, som är i Tallin för tillfället. Två vovvar har jag också hunnit klippa idag, en stor Perroblandning och så denna sötnosen, en ung, urmysig Shih Tzu, riktigt nöjd med denna klippning blev jag! Efteråt bar det av hemåt igen, Teddie fick följa med och vi tog en promenad längs hamnen och nu skall jag föra hem honom igen för att sedan åka och handla, tjolahopp!

Underbara sommar

2015-07-04 @ 15:05:00
Eller tja, dagens väder är ju inte det underbaraste, men gårdagen var härlig! Klipprusningen fortsätter, den här veckan har nog varit den mest hektiska någonsin som företagare, trodde rusningen var över efter denna vecka men tji fick jag, i nästa vecka har jag hittils 7 (!) stycken inbokade, och då försöker jag nu i sommar hålla helgerna lediga, men det lär nog inte gå om det fortsätter i denna stil! Fick hem två nya godingar här om dagen, i och med att jag har en hel del större hundar nu också behöver jag flera skär av samma längder att byta om med, har F-varianter sen tidigare men det funkar det ju inte alltid att byta med så passade på att satsa på varsitt keramiskt skär av de längder jag använder allra mest, provade det ena igår, tummen upp!

Sommaren är här

2015-07-02 @ 15:09:11
Vilken härlig dag, är för stunden hemma i lägenheten med Teddie, varit en sväng på stan med honom, in till musti & mirri och handlat lite smått och gott, så praktiskt när man kan ta med hunden in! Funderar på vad vi skall göra här näst, tror det blir att åka efter lite mat och hem tillbaka och sätta oss ute på gården och njuta av sommarvärmen.


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD