Dvärgschnauzrar

2015-06-30 @ 20:19:00
Idag och igår har jag haft dvärgschnauzrar på besök, dessa två sötsaker skulle få varsin kort och praktisk frisyr. Än är det bara tisdag men de lediga tiderna i nästa vecka börjar redan vara få, kommer ha min första helfinska kund då också, *känner hur paniken infinner sig*, min finska är inget att hurra för. 

Rusning på klippfronten

2015-06-26 @ 19:18:00
Mina dagar fortsätter med klippningar, idag blev det Lagottobesök. De två senaste dagarna har jag fått in hela 5 bokningar, nästa vecka är i princip fullbokad, en tid har jag ännu, måtte det inte ringa fler än en och vill ha tid i nästa vecka då. Men visst är det ju skojigt när det går bra, har fått en hel del nya kunder på senaste tiden och flera lär det bli, hur jag skall hinna med alla sedan när studierna börjar igen är en annan femma.
 
* Och precis som jag skrivit klart detta inlägg fick jag en till bokning, håhåjaja.

Fin i pälsen

2015-06-25 @ 18:34:00
Utöver en ansiktsklippning hade jag också en sådan här ursöt och ursnäll liten krabat på besök idag, trots en hel del tovor blev det ändå riktigt snyggt, denna hund var verkligt roligt att jobba med.

Var är sommaren?

2015-06-24 @ 22:14:00
Fy vilket väder vi har, var är sommaren och värmen? Efter jobbet drog jag iväg till Kokkola en sväng i regnvädret, men kom hem rätt tomhänt, sånt grymt spöregn påväg hem så jag sådär halvt körde fel två gånger, svårt att se vägen emellanåt, missade den vanliga avfarten till Jeppis och hamnade i flera långa bilköer på grund av vägarbeten på den andra vägen. Ont i hela kroppen har jag också, att stå på huk och böja sig i en timme gillade inte kroppen alls, vilken dag! Skall man hitta något positivt med dagen så är det att andra jobbet flyter på bra, denna gång känns denna typ av jobb mycket positivare, men hur jag skall överleva morgondagen är en annan fråga, har 2 hundar som skall klippas också, tur är väl att armarna och handlederna inte drabbats!

Tjugotredje juni

2015-06-23 @ 16:15:00
Charmören Teddie får stå för dagens bild
Känner mig rätt slut just nu, börjat på andra jobbet nu så tidiga morgnar som gäller, haft en gigantiskt vovve på besök idag också. Upp på bordet gick det inte att få den så fick lov att kravla runt på golvet istället, pust, aningen slut i benen nu. Drömmer mig bort till framtiden med en riktig "hundsalong", med ett kraftigt och stabilt bord, badmöjlighet och ett eget utrymme, där jag inte behöver kånka all utrustning fram och tillbaka. Tänk om man hade ett elektriskt höj- och sänkbart bord, men vilka grymma summor sen, så mycket pengar lär jag nog inte lägga på denna hobby. Men möjligen ett hydrauliskt, eller annars bara ett riktigt stadigt och bra bord, med någon form av ramp till hade varit trevligt, får se om salongsdrömmen någonsin slår in.

Midsommar

2015-06-21 @ 16:20:22

Bichons i massor

2015-06-17 @ 19:09:22
Många Bichons har det blivit denna vecka, en supersöt liten en hade jag idag också. Två vovvar hann jag med idag, en Border collie som skulle "rensas" på tovor blev det också. 

Senaste dagarna

2015-06-15 @ 17:31:00
 
Tjohitjoho, här har det varit tomt ett par dagar.
Blev en tur till American Car Meeting under helgen, underbart väder var det och god mat blev vi bjudna på! Denna gång var det Jimmy som stod bakom kameran och som tagit alla fina bilder!
Så har vi måndag igen då, uppe med tuppen för att fara på inskolning, hem och sov en stund till efteråt. Både på lunch till nya Kotipizza och handla hann vi med innan Jimmy skulle till jobbet. En ursöt liten Bichon har jag också hunnit klippa idag, igentovad från topp till tå så fick lov att bli en väldigt kort frisyr, men riktigt sött det också!

Sommarlistan

2015-06-12 @ 20:39:00
Sommaren är här! Vad ska du göra nästa vecka?
I nästa vecka blir det inskolning på det andra jobbet och så skall jag hinna med en hel del hundklippningar också. Midsommar är det ju också, får se vad man hittar på då.
Tre saker du vill göra i sommar.
Fotografera mera, äta massvis med jordgubbar och njuta av sommaren.
Tre saker du INTE vill göra i sommar.
Stressa, vara sjuk, kanske råka ut för något otäckt?
Vad blir din sommarplåga 2015?
Någon sommarplåga har jag då inte, repeat på Spotifys topplistor brukar det bli.
Landet eller stan?
Tja, vi bor ju i stan så det blir väl stan på denna punkt, men landet tycker jag nog allt är väldigt mysigt också.
Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här?
Doften av gräs, blommor och grillmat (?)
Vad grillar du helst?
 
Nej, faktiskt inte korv allra helst av bilderna att döma, någon biff av nöt kanske.
Vad är sommarmat för dig?
Nypotatis och något grillat med en god sallad, och Jimmys mammas köttbullar ger mig också sommarkänslor! Och jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar med glass, om man nu kan räkna det som mat.
Sommarjobb - ångest eller glädje?
 
Denna sommar blir det nog ingen ångest, har ju ett väldigt roligt jobb, utöver det blir det ju lite städjobb på ett nytt ställe, verkade helt trevligt det också.
Vad är din värsta sommarinsekt?
 
Näe, inte nyckelpigor, men denna fina fick lov att vara bild här iallafall. Men här måste jag nog säga myror, de är något av de värsta jag vet, och myggor, fy!
Vilka böcker ska du läsa?
Oj, några böcker vet jag inte om det blir i sommar, har nog lite nog av böcker för tillfället med allt skolarbete och ett par kriminologi böcker på det.
Har du tänkt besöka några särskilda platser?
Inte vad jag vet, det återstår att se.
Vad är det somrigaste plagget du har?
Svårt att säga, skaffat en del nya klänningar på sista tiden, men dessa två är väl allt lite somriga.
Sommarregn - ja eller nej?
Nej usch, det får nog vara färdigt regnat nu! I och för sig kan det väl vara mysigt också, men låt det inte hända ofta!
Och till sist - din bästa sommarrutin!
Någon sommarrutin har jag nog inte, denna sommar blir det att stiga upp tidigt på morgnarna för att jobba och sedan hundklippandet också, men däremellan skall man väl hinna njuta lite av sommaren också. Nu börjar annars mycket nya kunder strömma in, börjar nästan bli lite orolig över nästa vecka, har en ledig dag kvar som jag sådär halft redan lovat åt någon annan och ännu samma vecka brukar det kunna ringa en del, men vad kan man, någon lyckas jag väl klämma in på en tagen dag och resten får vänta lite.

Hundigt, hundigt

2015-06-11 @ 15:56:00
 
Spenderat största delen av dagen med vovven, som han älskar att få tricksa! Lite senare blir det också lite hundklippning. Lite ändrade planer för morgondagen, istället för Vasaturen kommer vi istället skriva färdigt vårt arbete samtidigt som vi följer med föreläsningen på distans, spännande att se hur det fungerar.

En onsdag i juni

2015-06-10 @ 09:56:10
Dessa två ursöta filurer hade jag på besök igår!
Dagens klippning blev framflyttad till imorgon så idag har jag en ledig dag, tror jag skall cykla hem till Teddie och ta en långpromenad med honom, hmm, grått och trist ser det ut att vara men termometern visar 15 plusgrader, vågar man lita på den tro? Lite senare blir det att fortsätta att skriva på kriminologi-hemtenten med Pia, vi fick väl klart runt 5 sidor igår, bara hälften kvar nudå ungefär, puh.

Åttonde juni

2015-06-08 @ 17:44:00
Har haft en helt härligt måndag, började dagen med lite spring i skogen och på en åker med Teddie. Grymt härligt att ha en telefon som man får helt bra bilder med, inhandlade en Iphone 5s under helgen. Med Samsungen blev bilderna alltid alldeles gryniga och oskarpa, den var nog sämst hittils. Nåja, lite senare blev dett att klippa ett litet tovtroll till hund, ett väldigt sött sådant dock. Har tre vovvar ännu denna vecka och sedan bär det av till vasa på fredag för sista kursdagen. Testat på något nytt i matväg idag också, tacogratäng närmare bestämt, jag och mina matlagningskunskaper, hmm.. Tog i misstag tacokrydda variant "hot", huh, lite väl starkt kanske, men rätt gott ändå!

Femte juni

2015-06-05 @ 11:27:47
I brist på andra bilder får det bli några gamla, somriga på en 11-månaders Teddie. Borde ta mig tid att fota mer, om någon känner för att bli fotograferad, hojta till!
Så var det fredag, har för en stund sedan varit och skrivit på lite papper, ett till jobb blev det trots allt i sommar, dock inte heltid och tidigt på morgonen, så jag hinner med klippandet också, perfekt! Nu skall jag ta mig en dusch och sedan klippa en liten vovve, ha en härlig fredag!

Lagotto ♥

2015-06-02 @ 15:13:33
Lagottos är ju bara för söta, två urmysiga tikar har jag klippt idag! Ännu blir det en Pomeranian och Bichon denna vecka och så har nästa veckas bokningar börjat komma.


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD