Påsklov

2015-03-31 @ 16:50:00
Idag är en bra dag! Började min tisdag med en lektion i skolan, där vi bara pysslade och hade roligt. Fick också reda på att jag tillsammans med tre andra klasskamrater blivit vald till gulistutor, så roligt och spännande. Självförtroendet fick sig nog en liten kick, tänk att jag blev vald, att lärarna verkligen tror på en. Efteråt blev det en sväng via stan för att inhandla ett och annat smått och gott. Väl hemma igen hann jag städa lite grann och baka urgoda blåbärs- och vitchokladmuffins innan födelsedagsbarnet kom hem. För idag är det Jimmys födelsedag, tusen grattisar! <3 Mitt påsklov börjar också från och med idag, tjoho!

Tjugosjunde mars

2015-03-27 @ 17:52:51
Fredag idag och en ledig sådan! Har varit hem till Teddie och gått vårens första riktiga långpromenad i 10 plusgrader och solsken, så härligt så! Fredagar har annars av någon anledning automatiskt blivit städdag för mig, har precis också städat klart lägenheten, urförtjust är jag i vår smidiga, lilla dammsugare, så är den ju t.o.m rätt snygg också!

♥ Pastasallad ♥

2015-03-24 @ 18:49:00
Sitter som bäst och mumsar på en urgod pastasallad, totally in love with våra Fiskars-knivar :> Annars så skall jag precis slänga mig på soffan och sätta igång någon serie, idag gör jag inget mer. Direkt från morgonen blev det träff vid skolan med några klasskamrater för att göra färdigt några grupparbeten, väl hemma igen fick jag också färdigt två egna arbeten och så har jag hunnit vara och handla också, gokväll!

Klipp, klipp..

2015-03-14 @ 19:06:00
Som bäst är jag hemma hos Teddie, passat på att klippa honom idag också, med nya, fina klippmaskinen. Den förra gav upp, dock hade far min tagit sig en titt och lyckats reparera den, så den får behållas som extra maskin. Igår hade jag en lurvtott som var igentovad från topp till tå och ända in till huden, så pass krävande att jag fick mig ett migränanfall efteråt, pust, slarva inte med pälsvården.
 

Utsikt

2015-03-12 @ 18:04:00
Någon annan kanske skulle tycka att vi inte har världens finaste utsikt med en massa hus framför, men ack så underbart vackert det är med morgonsolen som lyser in i vårt vardagsrum, och för att inte tala om kvällsskenet sedan. Torsdag idag och tre pass i skolan, enbart praktiska sådana, dramapedagogik och rörelsedidaktik. Med andra ord har vi dramatiserat, lekt och jumppat hela dagen, vi måste ju nog ha något av den roligaste utbildningen!

Tisdag

2015-03-10 @ 20:23:35
Trots det hemska vädret har det ändå varit en helt bra dag idag. Tre pass i skolan, tre helt nya kurser, påbörjat fjärde och sista blocket för detta läsår, kommer mest vara praktiska kurser nu såhär på slutet (tänk att vi snart är klara med första året!), så skoj! Efteråt hade jag Teddie här en stund och lite senare blev det ett besök vid nya mattorget med några klasskompisar för att testa på Mr. Banks pizzor. Och härmed avslutar jag dagen med tv-tittande och mumsande på lite tårta som Jimmys mamma precis kom förbi med!

Torsdag

2015-03-05 @ 17:13:47
Dagarna rusar förbi, denna vecka har jag varit på halarinvigning, klippt några hundar och idag var vi på en väldigt intressant och rolig föreläsning om Hem och skola. Och härmed tar jag helg, ledig dag imorgon, fast min helg kommer nog mest bestå av pluggande, har en massa skolarbeten jag borde få gjorda.

Helgen som varit

2015-03-02 @ 17:32:07
Fredagskvällen spenderades hos Alexandra i fina vänners sällskap, Jessica var hemma från Paris och hälsade på också. På lördagen var vi först ett gäng hos oss innan vi drog vidare till stan och söndagen spenderades i princip hela dagen på soffan. Varit en heldag i skolan idag för första gången på väldigt länge, deadlinerna börjar stå i kö, pust, mycket på en gång nu. Annars så fortsätter veckan utöver några korta dagar med halarinvigning och så skall jag hinna klippa några vovvar också.


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD