Sista fredagen i maj

2015-05-29 @ 22:04:00
Ledig har jag varit idag, började dagen med en sväng via skolan för att sedan luncha med Pia. Lite av en bakdag idag, blivit både en tacopaj och vitchoklad- och blåbärsmuffins. Matlagning kan jag nog konstatera inte är min starkaste sida även om jag gillar det, bakning däremot brukar lyckas bra. Efter att muffinsen blivit klara rusade jag iväg ut för att hinna ta mig en promenad längs gamla hamn innan solen gått ned, sådant perfekt läge vi har, gångavstånd till det mesta!

Sommarlov

2015-05-25 @ 14:43:00
Idag har jag lämnat in de sista skoluppgifterna, nu har jag sommarlov på riktigt! Åkte hem till Teddie efteråt, passade på att klippa honom också, så lurvig som han hunnit bli. Nu skall jag precis föra hem honom tillbaka, bara tvättmaskinen skulle bli klar någon gång, och så blir det väl en sväng och handla sedan. Veckan fortsätter med klippningar, det blir både Pudlar, Bichon och Lagotto.

Tjugoförsta maj

2015-05-21 @ 13:42:46
Vilken underbar dag! Klippning hade jag idag direkt från morgonen och sedan blev det lite bus med Teddie och så fick han följa med mig hem. Så fint väder idag, synd att jag ännu har en inlämningsupgift kvar att jobba på, tur är väl att vi har balkong! Hinner jag bli klar något så när fort kanske jag hinner med en promenad än idag i värmen!

Sista skoldagen

2015-05-18 @ 18:54:00
Sista skoldagen för detta skolår är över. Sportdag för förskolebarn hade vi, som vi fick sköta helt själva, utan barnens egna pedagoger medverkande. Bra gick det och roligt hade vi, denna gång var jag riktigt nöjd med min insats. Efteråt presenterade vi våra kulturprojekt och avslutade dagen med en liten picknick, som dock blev inomhus. Ännu bara via skolan en sväng under onsdagen för att fixa en hälsning till nästa års studerande och så dimissionen så har jag sommarlov på riktigt! Som det ser ut nu, satsar jag endast på företaget denna sommar och så blir det säkert lite dagisvikarierande också, verkar som jag numera är den enda hundfrisören i stan nu så kundkretsen kommer säkert också breddas denna sommar, skoj!

Slutspurt

2015-05-11 @ 20:02:00
3 dagar kvar, mestadels planering och presentationer, i nästa vecka blir det en sportdag med barn och så skall vi ha picknick med klassen också, skoj! Och sen bara dimissionen som vi skall uppträda på, året har gått så fort! Idag hade jag annars en ursöt vovve på besök, en liten westietjej som skulle få sommarfrisyr!

Intensiv vecka

2015-05-09 @ 23:32:27
Hejhå, idag kom vi hem från Vasa, så skönt så! Fullt sjå har det varit sen i onsdags med kulturprojektet, redan från tidiga morgonen på torsdag brummade vi sedan iväg för att åka på tutorutbildning. Efteråt blev vi bjudna på 3-rätters middag vid 1h + kök, mums! Riktigt varmt var det den kvällen i Vasa också, så vi passade på att sitta och njuta av vädret vid stan en stund där också. Torsdagen och fredagen innebar introduktionskurs i kriminologi för min och Pias del, väldigt intressant, men känns aningen svårt att ta till sig som en så icke insatt i ämnet i fråga, men nog skall vi väl klara det. Mycket impad var jag iallafall av den goda maten och de många valmöjligheterna där, tänk om vi hade det så i vår skola också *hjärtögon*. Skönt att vara hemma nu iallafall, har precis blivit klar med första delen av den sista längre individuella uppgiften för detta år så nu förtjänar jag nog att bänka mig framför lite serier resten av kvällen, inte många arbeten kvar nu, och endast 4 dagar kvar + dimissionen, woho!

Kulturprojektet

2015-05-05 @ 20:58:25
Så var vi färdiga med förberedelserna inför morgondagen, nervositeten börjar nog komma krypande. Spännande, spännande och roligt kommer det bli, bara jag inte glömmer bort vad skall säga.. Formen kunde vara en aning bättre, vet inte om jag bara är så grymt stel efter gårdagens rörelsepass eller om jag håller på att få samma åkomma som brukar drabba mig en gång om året, känner nämligen igen dendär smärtan i fotlederna. Det vore ju inte en så lämplig tidpunkt, minns en morgon när jag inte för något i världen kunde resa mig ur sängen, vi som skall på kurs till vasa, hoppas inte Pia blir tvungen att lyfta upp mig på morgonen, får se får se, kanske bara kroppen som spelar en ett spratt.

Femte maj

2015-05-05 @ 09:58:14
Hejhå, har varit ute med vovven för en stund sedan och skall precis slänga i mig en smörgås och sedan iväg för att jobba lite grann, igår hade jag en ursöt liten kille på besök, en Shih Tzu närmare bestämt. De långhåriga som egentligen inte klipps är enligt mig både de mest krävande och roligaste att klippa, här får man också vara kreativ då det inte finns någon "mall" att följa. Spänningen stiger, efter dagens vovve skall vi iväg till skolan och ställa i ordning för morgondagens kulturprojekt!

En sån lördag

2015-05-02 @ 22:56:00
Höjden av uttråkan är nog när man en lördagskväll tar itu med skolarbeten vars deadline ännu ligger en månad framåt. Tja, nu har jag en sak mindre att fokusera på denna månad *försöker vara positiv*, men ännu har jag många timmar kvar innan jag kan gå och lägga mig, och jag tror då inte jag orkar börjar på med det andra arbetet med samma deadline också, urff. Magen kurrar den också, men jag känner inte för att äta, märklig känsla. Kanske jag kunde kolla igenom filmen vi skall ha kollat till ett grupparbete? #trorjagharskolanpåhjärnan


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD