Love our cats ♥

2016-08-29 @ 19:06:00
Puss på våra fina katter ♥ Frank har allt blivit lite trevligare i humöret sen Fia flyttade in. 
Fredagens middag var något av det bästa jag varit med om i matväg, så gott! Kan verkligen rekommendera Hästöskatans skataoxe, utöver det blev vi även bjudna på efterrätt, mums! 
Helgen blev annars väldigt lugn och spenderades hemma, har inte känt mig helt bra i skick senaste dagarna. Och nu är jag då inne på min sista lediga vecka innan studiestarten. Veckan startades med en timmes massage inne i stan, så skönt och välbehövligt för min stackars stela och spända rygg, pånytt igen i nästa vecka. Nu har jag precis för en stund sedan klippt klart dagens vovve. Åtminstone en till imorgon och så får jag se om det ännu dyker upp någon bokning till för denna vecka. Annars så kommer resten av veckan bestå av födelsedagskaffe, kanske en kort sväng till Back to school med Pia, hämtande av min klänning (den kommer bli så fin!) och så skall jag få håret fixat och färgat också!

Tjugofjärde augusti

2016-08-24 @ 13:28:00
Vilket kaos det blev minst sagt med den eventuella BI-flytten, ännu denna vecka skall vi på ett till möte gällande saken. Det börjar kännas att vi närmar oss läsårsstarten snart, men lite roligt skall det nog bli, snart blir vi färdiga! Har börjat fantisera och drömma om examensdagen redan..
Idag har jag hunnit via stan ett varv på några små ärenden. Märkte att prisma hade -70% på jackor, toppen, jag som gärna skulle få införskaffat en vår/höst-regnjacka, men såklart är det nästan omöjligt för korta mig att hitta jackor som passar riktigt bra och inte är på tok för långa. Blir ofta att kolla in barnavdelningarna som också brukar kunna ha exakt samma jackor mycket billigare dessutom, men icke denna gång. Alltså när varken vuxen- eller barnstorlekar fungerar.. Det köpet lär väl få vänta ett tag!
Men till något mer positivt, så fick jag ett samtal igårkväll angående sommarjobbet, och blev erbjuden tillsammans med de andra anställda, middag ute vid hästöskatan på fredag, kul, det tackar man ju inte nej till!

Full rulle

2016-08-22 @ 17:17:00
Hejhå! Äntligen sitter jag ned här hemma igen och bara tar det lugnt, idag har det varit en händelserik dag minsann. Två hundar har jag hunnit med idag och däremellan blev det nästan en timmes intervju tillsammans med Pia för ÖT. Vi lyckades inte få det att passa just idag, som intervjun behövde ske, att kunna vara på plats tillsammans med reportern, så det fick bli över telefon istället. När jag blev kvar med dagens andra vovve, var det bara att rusa vidare in till stan och vår skola för att möta upp en fotograf som skulle ta bilder av oss till artikeln också. Ojoj, får se nu vad man möts av i tidningen imorgon. Klänningen som jag beställt inför ett bröllop i höst kom annars idag också, så nöjd, skall låta en sömmerska korta av och sy in den lite grann bara!

Fia ♥

2016-08-19 @ 20:19:57

Våga vägra Vasa!

2016-08-19 @ 19:23:00
Det gjorde allt lite ont i hjärtat när jag idag blev meddelad om att man gått vidare med beslutet om att fortsätta planeringen med att flytta vår utbildning till Vasa under 2018. Som våra fantastiska lärare kämpat med att skapa en mycket bra utbildning här i Jakobstad och kämpat med att få ha kvar utbildningen, men såklart skall de bli överkörda. För att inte tala om oss studerande, ingen har ens frågat oss, som det berör, vad vi tycker om utbildningen.
 
Vi har alldeles underbara lärare och personal på BI, som är mycket måna om oss, vi är en enda stor familj allihopa. Utomstående studerande blir chockerade när de kommer på besök, över hur trevligt vi har det, hur motiverade vi är inför våra studier och vilka fantastiska möjligheter vi har här. Vi har precis fått nya, fräscha och mycket ändamålsenliga utrymmen, vi har väldigt goda resurser här som utbildningen verkligen tar till vara på. Den härliga stämningen och miljön på BI är vad som behövs för att man skall kunna bli en bra barnträdgårdslärare, en flytt till Vasa skulle innebära en avsevärd försämring av utbildningens kvalité.
 
Mig berör det kanske inte rent praktiskt lika mycket eftersom jag hinner bli klar innan, men det smärtar att se på när allt det hårda arbete personalen lagt ned bara skall försvinna, och att framtida barnträdgårdslärarstuderande inte skall få samma fina möjligheter som vi. Våga vägra Vasa!

Ett litet krypin

2016-08-18 @ 20:04:52
Så mysigt så blev det i det lilla rummet när möblerna flyttade in, här skall jag sitta med näsan i alla skolböcker i vinter! Fick veta idag också att detta är den sista veckan vi jobbar på sommarjobbet, vilket innebär att jag kommer ha 2 lediga veckor sedan, tjoho!

Ditt och datt

2016-08-16 @ 14:58:24
Trött som få fortfarande, och min förkylning vill aldrig försvinna i och med att jag står ute och fryser om dagarna. Hoppas det blir några dagar lediga iallafall innan studierna börjar igen så jag hinner bli frisk och pigg till dess. Hämtade hem en gammaldags stol idag också efter jobbet, bordet skall ännu målas om innan det flyttar upp i det lilla rummet, så fint det kommer bli!

En liten Fia flyttade in

2016-08-14 @ 19:50:00
Lite hastigt och lustigt blev vi med en till katt nu i eftermiddag. En liten "Fia" lär det bli. Jag är förvånad över Franks reaktion, eller icke-reaktion kanske man skall säga, han som har lite bittert humör mellan varven. Hittills har han inte sagt ett knyst utan är mest nyfiken och lite snopen över att den lilla inte vill leka med honom. Hon däremot är lite småsur över hans närvaro, en bestämd liten dam som något av det första hon gjorde var att gå raka vägen från sin egen matskål när den blev tom, till en av Franks, medan han fick lov att bara snällt sitta bredvid och se på!

Home ♥

2016-08-14 @ 11:25:00
Vårt vackra hem ♥
Urtrött är jag denna helg, har jobbat många lördagar nu och fler blir det, väldigt tröttande också att jobba utomhus i detta kalla ruskväder vi haft nu en tid. Värme? Ja tack! Idag står inte så mycket på schemat annat än att åka efter ett gammaldags skrivbord och skapa en liten studiehörna i ett av smårummen!

Elfte augusti

2016-08-11 @ 11:02:00
Hejhå! Torsdagförmiddag och jag har hunnit med att städa huset, tvättat två maskiner och är igång med dagens mat nu också. Skall sedan iväg på jobb och efteråt kommer ett gäng vänner hit på besök, skoj! 

Lediga dagar

2016-08-03 @ 19:46:53
Två lediga dagar lider mot sitt slut, skönt har det varit, trots de långvariga ovädren. Blev en ridtur i åskvädret igårkväll också, så kul och lite spännande för en åskrädd en, skönt med lugna hästar! Idag har det blivit en tur till Kokkola, lite shopping och så inhandlade jag också lite mer av den gula färgen, för växthuset skall också piggas upp med gula kortsidor!


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD