Äventyren i Sjumilaskogen

2015-02-26 @ 20:35:00
Nu börjar en lång och händelserik dag lida mot sitt slut, alldeles trött och slut i hela kroppen är jag nu, kommer vara så skönt att gå och sova ikväll! Men roligt har det iallafall varit, riktigt lyckat blev det också, det här gör vi säkert igen! 10 kom vi till skolan och lite före 21 bar det av hemåt, fullt sjå hela dagen, men däremellan har vi alla också hunnit klämma i oss varsin pizza och en hel del bakelser, pust, gissa om någon är mätt nu?

Teaterdags

2015-02-25 @ 18:53:00
Idag har vi varit i skolan hela dagen och övat och ställt i ordning för morgondagens teaterföreställningar/barnfester, det här blir nog bra det, spännande att se hur många som kommer imorgon, för det har vi ingen som helst aning om. Sen jag kom hem har jag lagat risotto, mums! Och nyss fått ihop 3,5 av en 5-sidors skoluppgift, pust, jag har inte så mycket fler reflektioner att komma med nu gällande en bok på knappt 100 sidor, men som genom sin lilla storlek snarare motsvarar hälften. Nåja, nu slänger jag det åt sidan och skall cykla iväg för att hämta ut en matta som jag beställt och sedan bänka mig i soffan framför lite serier i väntat på att J<3 skall komma hem! (Ps. Ooh, vad härligt det låter (är), vi har ett hem, ett alldeles eget hem!)

Teaterförberedelser!

2015-02-20 @ 22:27:00
Teaterföreställningen/barnfesten närmar sig med stormsteg, testade på att baka något jag aldrig gjort tidigare till serveringen, nämligen Silviakaka, urgott! Komsi, komsi till Campus Allegro torsdag  26.2 kl. 14 eller 18!

Glimtar av lägenheten!

2015-02-18 @ 08:29:00
Nu har vi snart bott i lägeheten i en vecka och det mesta börjar vara på plats, det här blir nog bra det, lägenheten är riktigt mysig! Rymlig, bra planerad och tyst är den också, grannarna har vi inte hört ett knyst av hittils. För stunden är jag hemma hos Teddie och skall nu ut med honom en sväng innan jag skall vidare till skolan, första (och sista?) skoldagen denna vecka!

Mycket på gång nu!

2015-02-12 @ 15:14:00
Gissa vem som är glad och taggad idag?!
Jo, för idag får vi börja flytta in i lägenheten, jippiie! Varit full rulle hela dagen hittils, vaknade tidigt, gick ut med hunden, lite senare cyklade jag in till stan med honom också för att hämta bilen. När vi kom hem blev det att åka till stan igen för att handla lite grejjer till lägenheten med Jimmys fina mor och sen vidare för att ställa i ordning loppisbordet. Igår hittade jag annars också en urmysig tröja, en skål och så en skalare som jag så länge sökt efter, som man skalar ifrån sig med :3 Påväg hem nyss hämtade jag också ut ett tyg som skall bli till köksgardiner. Yesyes, nu skall jag packa vidare!

Om en tisdag

2015-02-10 @ 22:17:00
Tjohitjohej, detta var en kort skolvecka som ikväll avslutades med spelkväll/knytkalas i skolan. Så skoj med en så fin och mysig skola som man kan hänga vid på sin fritid. Imorgon blir det sovmorgon och sen skall jag ta mig iväg till stan för att fixa loppisbord och så tror jag jag skall passa på att ta en tur via Lenas shop för att använda upp ett presentkort innan det går ut. Borde skriva färdigt ett av de längre skolarbetena som skall vara klart nästa vecka också, men det går lite trögt.. Nåja, nu skall jag stupa i säng, gonatt!

Spänningen stiger

2015-02-08 @ 19:09:21
Eddie får stå för dagens bild, denna ger mig för övrigt en sån längtan till sommaren!
 
Denna helg har vi shoppat möbler och en hel del andra nödvändigheter, blev en tur till Haparanda och Ikea igår. Nu börjar vi ha fått tag på det mesta och förhoppningsvis får vi börja flytta in i slutet på veckan, så spännande!

Dagarna rullar på..

2015-02-04 @ 18:26:23
Detta pysslade jag på med i måndags, portionerade godis till mete som vi bl.a. kommer ha under barnteatern. Efteråt for jag tillsammans med några andra från klassen hem till Pia, var tänkt att vi skulle studera till en kommande tent, men gjorde vi det? Nej, vi åt en massa gott och babblade hela kvällen istället, oops.
Igår fixade jag ihop en ny bloggdesign, om någon missat det och idag har jag varit på en pianolektion i skolan och senare klippt en vovve. Nu blir det duschen och sedan skall jag försöka komma igång med tentläsandet, hmm..

Första februari

2015-02-01 @ 17:51:14
Gårdagskvällen spenderades med Jimmy och några vänner, invigde en ny favorit i klänningsväg som jag fick hem nyligen, är väl inte den som vanligen har väldigt färgsprakande eller mönstrade kläder, men den här kunde jag bara inte motstå. Idag går det lite trögt, skall slänga mig i duschen och sedan bara slappa resten av kvällen, väntar med spänning på den kommande veckan.


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD