Tårtgarnering

2014-05-30 @ 13:15:16
Tårtgarnering på gång, har 3 egna söta tårtor och 2 beställda hämtas imorgon, spännande att se hur de kommer se ut. Så otroligt gott med jordgubbar, min absoluta favorit.., ja vad, frukt? Fick lov att googla det hela, jordgubben är en (sken)frukt, egentligen inte ett bär, hur som helst, nu blir det mera tårtgarnering och lite ommöblering i huset, hejsvejs!

Endast en dag kvar

2014-05-30 @ 08:42:00
Endast en dag kvar och sedan är man student!
Uppe med tuppen, steg upp tidigt imorse för att åka iväg och jobba några timmar, har nu kommit hem för en stund sedan. Mycket skall fixas idag, så småningom skall hunden föras till pensionat, sedan måste jag hinna via stan en sväng, tårtor skall garneras, huset ställas i ordning och ikväll blir det studentövning vid skolan.

Studentfotografering

2014-05-29 @ 14:53:00
Denna morgon började med att fotografera studentbilder åt Ellinor.
Måste säga att jag är nöjd med resultatet. Blev flera riktigt bra bilder, här ovan ges en liten smygtitt, flera bilder kommer visas i ett senare skede.
Nu blir det bak och städning för min del, ha en härlig torsdag!

Senaste dagarna

2014-05-27 @ 19:00:59
De senaste dagarna har jag spenderat med Jimmy<3, klippt hundar, fotat lite grann, jobbat och pysslar som bäst med att bygga en hemsida från grunden, riktigt skoj, tålamodet tryter lite grann mellan varven med allt kodande och fixande, men nog skall det väl bli till något så smångingom.
Endast 4 dagar kvar till studenten, woho, dagarna framöver är fullproppade med program, imorgon blir det jobb, torsdag en studentfotografering och efteråt bakning, fredag mera bakning och studentövning och sedan är lördagen här!

Makro

2014-05-25 @ 13:59:00

Studentfrisyr

2014-05-22 @ 16:19:00
Idag har håret färgats och studentfrisyr testats, tusen och åter tusen tack till Jimmys mamma! Kunde inte riktigt bestämma mig för någon frisyr så vi testade oss fram, kommer bli riktigt bra tror jag, skall på en till provkamning på söndag och nästa lördag smäller det!

Tisdag!

2014-05-20 @ 14:02:15
Tisdag, fortsatt varmt och härligt väder, till och med hunden har sommarkänslor.
Passade på att klippa honom imorse, stackarn orkade ingenting häromdagen i värmen, så det fick bli en kort frisyr på honom. Nu skall jag precis byta om och iväg till jobbet, lite kortare dag idag, kanske man hinner hitta på något skoj efteråt? Får se, ha en fin tisdag!

Underbar dag

2014-05-19 @ 12:24:00
Sommar och sol, 28 grader i skuggan!
Dagen började med en härlig morgonpromenad med hunden, sedan har jag mest varit ute, solat (hann bli lite brun!) och njutit av det fina vädret. Sitter för stunden inne och kollar lite tv-serier och har ätit lite mat, men nu blir det en promenad till med hunden och lite senare till jobbet, ha en riktigt fin måndag!

Söndag!

2014-05-18 @ 17:10:00
Wohoo, sommaren är här!
Soligt och riktigt varmt har det varit hela dagen. Största delen av dagen har spenderats utomhus, varit på Jimmys brorsdotters 1-årskalas idag och resten av dagen har tillbringats med hunden ute på gården. Slutspurten inför studenten har satt igång, tårtbottnar och kex i massor har bakats och det mesta börjar vara inhandlat. I kommande vecka blir det också hårfärgning samt provning och bestämmande av frisyr, ojoj, vad det närmar sig.

Fredag

2014-05-16 @ 12:55:33
Så var det fredag igen, dagarna bara rusar förbi, 2 veckor kvar till studenten! Fick resultaten idag, helt okej, är missnöjd över modersmålet dock, hoppas jag får en andra bedömning, bedömaren skall ringa och diskutera med min lärare ikväll, hoppas, hoppas.
Gårdagen i stan ledde bland annat till att jag fick med mig en riktigt härlig sommarklänning hem, kunde bara inte låta bli, men det får nog bli den sista klänningen för denna sommar, börjar ha ett par nu. Hämtade mina skor idag också, nu blir det shoppingstopp på ett tag.
För stunden skall jag precis ut med hunden och så småningom iväg till jobbet, ha en fin fredag!

Snart helg!

2014-05-15 @ 16:28:00
Hejhopp, vilken härlig dag!
Har tillbringat förmiddagen i stan, hittade ett och annat smått och gott, var ute efter ett par skor också, hittade ett par, de var slut i lager men kommer ett par åt mig imorgon, så blir att hämta dem i samband med att jag far till skolan efter mina studentresultat innan jobbet, spännande.
Sådär annars la jag märke till idag att mitt hår verkar ha växt en hel del nu, syns ju kanske på bild också. Prick ett år sedan jag började med balsammetoden, tog just fram måttbandet och det är runt 17 cm längre än för ett år sedan, och då har jag ändå klippt mig ett par gånger, wohooo säger jag bara!
Nu skall jag precis iväg och klippa en hund och efteråt får jag se om det blir att hitta på något, skoj, ha en fin torsdag!

Onsdagsmorgon

2014-05-14 @ 10:22:11
Har nyss varit ute med hunden och promenerat i det fina, om än blåsiga vädret, kameran fick följa med den också. Så härligt med lite bättre väder!
Nu blir det att laga mat, sedan bara ta det lugnt en stund innan det blir en tur till med Teddie och lite senare iväg till jobbet, flera har blivit sjuka så blir att jobba extra idag också, kommer antagligen hem sent ikväll (inatt?) någongång. Mjo, det var mina onsdagsfunderingar, ha en trevlig dag!

Kamerautrustning

2014-05-13 @ 19:37:00
 
Kamera
 
Canon EOS 70D
 
Objektiv

Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di VC USD
 
Övrig utrustning
 
Extern blixt, Nissin Speedlite Di622
Dörr gråfilter
2 kameraryggsäckar + 2 kameraväskor
2 stativ, ett stort och ett litet
Reflexskärm
Fjärrutlösare
 

Trettonde maj

2014-05-13 @ 10:38:00
En gammal bild, men som beskriver omgivningen just nu rätt bra, mitten på maj och det är mulet, trist, kallt och regnar i ett. Det brukar ju vara soligt, varmt, grönt och skönt såhär års annars.
Denna dag blir det jobb, skall jobba lite extra idag också så börjar tidigare, via stan och hämta ut några fotoförstoringar om jag hinner före jobbet, troligen kommer kameran idag så blir att hämta ut den när jag slutar, så kvällen kommer väl gå åt att pyssla med den. Det var min dag, ha en fin tisdag!

Söndagen den 11:e maj

2014-05-11 @ 17:17:00
Min söndag har spenderats i kronoby, tillsammans med Jimmy<3 och hans släkt vid deras villa, efteråt blev det att klippa sötsaken här ovan, en ung Shih Tzu-kille. Nu har jag precis ätit lite tårta och firat morsdag här hemma och så småningom blir det en promenad med Teddie. Ny vecka imorgon igen, woho, kul när dagarna går fort nu, endast någon dag tills jag får min kamerautrustning och mindre än 3 veckor till studenten!

Torsdag

2014-05-08 @ 11:43:00
Torsdag och ledig dag, eller ledig och ledig, 2 klippningar står på schemat idag, har nyss blivit klar med min första och har den andra lite senare idag. Lite svårt att hitta tider nu när jag jobbar, får trycka in flera på de få tider jag har, blir en eller två i helgen också.
Kameralös för tillfället, fick kameran såld i tisdags, har beställt den nya samt objektiven, som borde komma i början på nästa vecka, spännande, då lär det dyka upp en hel del bilder!

Tisdag!

2014-05-06 @ 13:39:08
Klarade förhandsuppgifterna och fick kallelsebrev från Novia hem idag, huh, nu blev man ju bara ännu mer nervös. Måste ta mig iväg någon dag och handla lite grejjer jag behöver med till urvalsprovet.
Annars har min dag börjat med sovmorgon, utevistelse med hunden, tv-tittande och nu skall jag precis via stan och hämta mitt armband som kommit och sedan iväg och jobba! Senare ikväll får jag förhoppningsvis också min kamera såld och så kanske det blir att beställa den nya redan imorgon, får se, ha en fin tisdag!

Fjärde maj - full vinter

2014-05-04 @ 03:23:00
Precis som det höll på att gå mot sommar, så kommer vintern som aldrig kom! Värsta snöovädret inatt, inte särskilt trevligt att ta sig fram med bil med sommarringar i detta väder, blev bättre påväg hem iallafall, en del hann smälta bort på vägarna och sikten blev fri. Har nu kommit hem för en liten stund sedan och nu blir det att sova, gonatt!

Lördagen den tredje maj

2014-05-03 @ 15:04:00
Livet rullar på och nu är vi inne i maj, exakt 4 veckor till studenten och sommar!
Sen jag kom hem från Jimmy<3 idag har jag varit ute och cyklat med hunden, fotat lite grann och nu har jag precis varit iväg och handlat lite smått och gott och skall fixa något att äta.
Snart ny vecka igen, då blir det att jobba, skall börja jobba lite mer nu i maj också, blir några hundklippningar, förhoppningsvis kommer mitt armband och så blir det att sälja min nuvarande kamera och lite tillbehör, samt beställa min studentpresent, (av mig själv, till mig själv) en ny kamera och 2 objektiv, tjoho!
Ifall någon i min närhet känner för att bli fotograferad, hör av er, för den nya skall minsann användas!


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD