Sötsak på besök

2014-09-29 @ 17:55:50
Denna ursöta lilla vän har jag haft på besök idag, börjar bli "rusningstider" nu igen, alla mina klipptider för denna vecka är tagna.
Mycket annat har jag inte gjort idag, via stan en sväng, lånat lite böcker som jag nu skall börja ta mig igenom, har en del upgifter jag behöver få gjorda. Imorgon blir det lång dag och efteråt skall vi på "lägenhetsvandring" med klassen, skoj!

The girl in the woods

2014-09-27 @ 23:47:56
 
 

Vecka 39...

2014-09-22 @ 16:41:15
...startade med en kort dag i skolan, eller på universitetet som de vill man skall säga.
Idag har det diskuterats självkänsla och röstanvändning och hemma har jag studerat pedagogik och kommunikation, varvat med lite vila och slappande, usch, anar en förkylning på gång, eller tja, mest halsen som bråkar lite grann. Nu blir det att klä på mig, sitter här i pyamasliknande kläder, och sedan iväg till Café Fredrika med några klasskompisar, tjolahopp!

Bloggapp

2014-09-21 @ 01:05:58


En liten hälsning så här en lördagskväll(natt), testar blogga från bloggappen för första gången, får se hur det lyckas. Såhär ser det ut här just nu, jag kollar serier och vovven chillar bredvid!

Fredag!

2014-09-19 @ 14:32:18
Ännu en ledig dag, började med sovmorgon, sedan bar det av på en lång cykeltur med hunden. Efteråt blev det att klippa sötnosen här ovan, en liten Toypudel, sååå gosig. Och härnäst blir det Kokkola med finaste pojkvännen<3.

En ledig dag

2014-09-18 @ 11:47:00
Långhelg framför mig, ledig nu i 2 dagar och sedan helg.
Så skönt, så skönt med sovmorgon imorse, klädde sedan på mig och for ut med hunden och lät honom springa av sig på åkern, medan jag strosade runt och fotograferade lite grann. Nu skall jag precis byta om och åka en sväng till stan, trevlig helg!

Igår & idag

2014-09-16 @ 12:18:00
Gårdagskvällen spenderades med några klasskompisar, möttes vid ett café och satt där en bra stund, gick runt lite och sedan åkte vi hem till en av dem, pratade om allt möjligt och kollade Idol. Sån härlig klass vi har, trots att man inte känner varandra sen tidigare och inte vet särskilt mycket om varandra ännu heller känns det ändå helt naturligt att träffas och umgås.
Idag har jag varit på en föreläsning, hunnit vara ute med hunden och nu skall jag precis sätta mig framför senaste Under the dome-avsnittet. Efteråt blir det läsning och förberedelse inför ett grupparbete och sen blir det nog bara en lugn hemmakväll!

Senaste dagarna..

2014-09-14 @ 20:42:33
..har jag slappat, fått hem en ny kompis, närmare bestämt en Samsung Galaxy Tab Pro, klippt vovven, umgåtts med min fina Jimmy<3, varit med och handlat bil och nu skall jag precis slänga mig i duschen. Inga föreläsningar eller något imorgon, så skall passa på att åka in till stan på några nödvändiga ärenden och med några papper som skall fyllas i till min blivande praktikplats, så blir det väl lite läsning och kursuppgifter att göra sedan. Hejhopp!

En dag vid Svedja

2014-09-11 @ 19:23:00
Idag blev det en aktivitetsdag ute vid Svedja med klassen, lekar, sagoläsning och pajätning, mums!

Gulis

2014-09-10 @ 12:20:00
Fotograf är Maria Frände på Tidstjuven
 
Vår klass blev fångade på bild i måndags!

Tröttare än tröttast!

2014-09-09 @ 11:04:00
Kom hem sent igårkväll/natt från gulisintagningen i Vasa och idag är jag så trött så trött. Inte så smart att ta de nya skorna heller, efter att ha vandrat av och an hela tiden mellan hamnen och tågstationen är både fötterna och jag helt slut. Men helt skoj var det nog, frånsett från ett migränliknande anfall jag fick, jobbigt.
Nu blir det att ta mig in till stan en sväng för att hämta ut en kursbok från posten och sedan handla lite mat!

Perfect timing

2014-09-08 @ 11:48:00
Hade absolut inga skor att ta på mig ikväll, som både skall passa till temat och dessutom ska vara bekväma och går att springa i, men idag damp ett par nya ner i postlådan, problem solved!
Nu börjar jag få lite bråttom, så måste skynda mig att byta om, locka håret, lacka om några naglar och fixa sminkningen, hejhopp!
 

Söndag!

2014-09-07 @ 19:30:00
Helgen har spenderats med min underbaring till pojkvän, kan man säga det för många gånger? Nej, det kan man inte, du är underbar, puss på dig! <3
För stunden sitter jag och väntar på att nagellacket skall torka, som jag målat om hundra gånger, och som bara blir fulare och fulare, ääh, jag är värdelös på nagellack, nåja, fult eller fint, det får lov att duga. Borde leta fram några kläder tills imorgon också, har inte sådär jättemycket tid på mig att fundera på det imorgon, blir att åka iväg till Marie-Louise och baka pajer och planera lekar på förmiddagen och en 15-tiden sticker vi iväg på gulisintagning till Vasa. Svenska Hollywoodfruar är vårt tema!

Höst på inkommande

2014-09-05 @ 16:07:00
Tjugo sidor hann jag läsa innan jag somnade och sov sött i någon timme, tja, bättre lycka nästa gång.
Har precis varit ute med vovven och fotograferat lite grann, hösten är påväg ser man, allt lite mysigt. Här näst blir det matlagning, tacos närmare bestämt, mums!

Böcker, böcker, böcker..

2014-09-05 @ 12:35:00
Hejsanhoppsan, halvtimmes skoldag idag, lite genomgång av studieplanen bara var det enda som gällde idag. Sprang en stund på stan efteråt, lånade några kursböcker från biblioteket, har beställt någon också, låter himla stressigt att låna och skicka runt skolans få exemplar, men lär nog bli tvungen att göra så någon gång också. Tror minsann jag skall ta och kolla in böckerna lite nu och så får jag se lite senare vad denna dag mer har att bjuda på!

Morgonfunderingar

2014-09-04 @ 08:51:00
En ny dag igen, har hunnit vara ute med hunden och suttit och ätit frukost i slowmotion, skönt att stiga upp i god tid och inte behöva stressa iväg. Gårdagen spenderades med klasskompisarna och tutorerna, efter att jag klippt en söt liten vovve igårkväll slängde jag mig på cykeln och trampade iväg till Emmas där de andra redan var och sedan satte vi fart mot skolan för att samlas där och umgås innan BTS-partyt, yey, hann få ett halarmärke. Vilken trevlig klass vi har, det här kommer nog bli 3 väldigt roliga år!

Måndag

2014-09-01 @ 17:25:00
Måndag och ny vecka, terminsstart, "invigde"min mysiga svarta och mönstrade kofta.
Idag hade vi lite annat än bara information, blev intervjuade av ÖT och påbörjade även vår första kurs, tror det blir bra det här, aldrig förr har jag nog känt att studierna varit väldigt intressanta och rent av roliga. Morgondagen lär bli lite intensiv, 9-timmars dag, men de resterande lär vara rätt slappa. Nästa vecka händer det lite ett och annat, pajbakning och lekplanering på måndagsförmiddagen, gulisintagning på kvällen och på torsdag en hel dag vid Pörkenäs.


Bakom denna blogg står jag, en tjugoårig barnpedagogikstuderande tjej, bosatt i svenskfinland, som älskar fotografering, djur av alla dess sorter och min underbara sambo.



Fotograferar gör jag med;

Canon EOS 70D
Sigma 70/2.8 EX DG Macro
Canon EF 50/1.4 USM
Sigma EX 17-50/2.8 DC OS HSM
Tamron AF SP 70-300/4-5,6
Di VC USD